stepa

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

NEPROPADEJTE PANICE!

Nepropadejte panice, tak těmito slovy začíná úžasná knížka Douglase Adamse "Stopařův průvodce po galaxii". Vyšla v roce 1981. Nakonec neskončilo jen u ní, ale následují ještě čtyři díly .A to konkrétně "Restaurant na konci vesmíru", "Život, vesmír a vůbec", "Sbohem a dík za všechny ryby" a "Převážně neškodná". Jde o fantastickou literaturu, jak je již patrno z názvu. Knihy jsou opravdu veselé a smějete se od začátku až dokonce. Knížky všem doporučuji, lze je nalézt na internetu v elektronické podobě, samozřejmě v angličtině, ale i česky. Knihy nedávno vydalo nakladatelství Argo, ale nejsou zrovna nejlevnější ... Dále bych upozornil na vydání povídky Raymonda Chandlera "Najděte to děvče/Try the girl". Knížka je bilinguální čeština/angličtina, vydalo nakladatelství Garamond. Jde se o detektivní příběh a jeho hlavním hrdinou je Steve Skalla, chlapík drsného jednání. Ještě připomenu, že díky Raymondu Chandlerovi známe jméno detektiva Phila Marlowa. Kdo viděl Mazaného Filipa v hlavní roli s Tomášem Hanákem, tak ví o čem mluvím.

Literatura | stály odkaz

Komentáre

  1. áno
    ja som videla Mazaného Filipa :)
    publikované: 19.02.2005 22:30:17 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Jes
    Douglas Adams je na matfyze snad povinna literatura :) Kto by to tam nepoznal... Ked sa clovek pusti do Stoparova pruvodce, tak ma o usmev a dobru naladu postarane. Historky s Marvinom su uzasne, uz len myslienka, ze existoval dlhsie ako samotny vesmit je neprekonatelna :)))

    Phil Marlow je klasika, spomienka na detstvo, ked som si vymodlikal a v kresle mohol pozerat napinavy pribeh. Atmosfera a i herecke stvarnenie bolo dokonale. Mazany Filip je tiez fajn (i ked Marlow to nie je), ale film sa mi celkom pacil (vzdy si spomeniem na tych dvoch, co sa mu prilepili na paty)...
    publikované: 20.02.2005 01:23:56 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Stepa, prosím
    môžeš mi prezradiť tú spomínanú internetovú adresu na knižky v češtine, príp. aj v slovenčine-ak taká vôbec je. V angličtine som zatiaľ iba v základoch, takže ... Vopred ďakujem.
    publikované: 20.02.2005 18:04:59 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Jo
    do opravdoveho Phila Marlowa Hanakovi neco chybi. Ale od zacatku je jasne, ze jde o parodii. mimohodem Mazaneho Filipa hraje i jako divadelni hru divadlo Sklep, ale nemel jsem to stesti ji zhlednout.
    publikované: 20.02.2005 18:08:38 | autor: stepa (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Jo
    do opravdoveho Phila Marlowa Hanakovi neco chybi. Ale od zacatku je jasne, ze jde o parodii. mimohodem Mazaneho Filipa hraje i jako divadelni hru divadlo Sklep, ale nemel jsem to stesti ji zhlednout.
    publikované: 20.02.2005 18:50:43 | autor: stepa (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. to laskonka
    publikované: 20.02.2005 23:41:39 | autor: marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. link
    na výše zmiňované knížky je pod odkazem www. trošku jsem spletl název knihy, proto bylo asi obtížné ji nalézt. Je to "Stopařův průvodce Galaxií" :-)
    publikované: 21.02.2005 00:41:18 | autor: stepa (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Vďaka
    Ďakujem Stepe aj Marvinovi.
    publikované: 21.02.2005 21:52:57 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014